Hoppa till sidans innehåll

Banläggarens ord


Jan-Erik Skyttner, Ljusdals OK, och LeIf Bylars, Forsa OK, heter vi som  jobbar med banläggningen för årets Fjäll-OL.

Vi har en hel del erfarenheter från "vanlig" banläggning men vår erfarenhet från Fjäll-OL har vi hittills  från deltagande i tidigare FjällOL-tävlingar.

Denna tävling skiljer sig från de flesta då det är en patrulltävling som genomförs över jämförelsevis långa distanser och i huvudsak på kalfjäll. Kartan är dessutom i skalan 1:50 000 med en ekvidistans på 10 meter.  En och annan sänka kan faktiskt försvinna mellan höjdkurvorna! 1 mm på kartan är alltså 50 meter i verkligheten vilket skapar lite extra utmaningar för orienteraren och svårigheter för kartritaren.

I banläggnngsarbetet har vi fått gå långa sträckor på fjället.  Innan vi sätter ut kontrollerna strax före tävlingen har vi till fots, avverkat betydligt mer än 10 mil på fjället. Sedan skall kontrollerna ut...... och in! Det gäller att vara lite extra förälskad i fjällen!

När det gäller banläggningen vid årets tävling har vi kortat distanserna en liten aning och dessutom gjort dag 2 till "medeldistans", med FjällOL-mått mätt. Dag 2 har dessutom flera kontroller lagda i fjärilsmodell på kalfjället.

Vi hoppas att Du/Ni skall få extraordinära naturupplevelser under Era dagar på fjället! Välkomna!  

Uppdaterad: 29 JUN 2013 10:40 Skribent: Lennart Berggren

  

Postadress:
Östersunds OK - Orientering
c/o Ringvall, Trädgårdsvägen 16A
83243 Frösön

Besöksadress:
Rannåsvägen 48
83191 Östersund

Kontakt:
Tel: 0705735286
E-post: This is a mailto link

Se all info